A munkahelyem, és a velejárók

microphone-616788_1280Egy kis városi rádiónál dolgozom. nem túl nagy, és csak a környékben sugároz, de szerintem sokan hallgatják.

A háttérben dolgozom

Soha nem mernék a rádióban megszólalni. Valahogy nem az én világom, hogy mindenki hallja a hangomat. Szeretek a háttérben maradni, még ha más is aratja le a babérokat helyettem.

Sok minden tartozik a munkakörömbe. Ha sikerül egy-egy híres embert meghívnunk, vele én tartom a kapcsolatot, figyelek arra, hogy minden rendben menjen. Én figyelem a maileket is, szóval elég összetett, és sokrétegű a feladat. Ennek ellenére, én mégis szeretem.

Sok esetben előfordul, hogy megkérnek egy nap forgatókönyvének az összerakásában.

Volt már példa arra, hogy a városi rendezvényeken kitelepültünk mi is, és onnan folyt a közvetítés, esetleg a kívánságműsor is. Mert van ám ilyen is nálunk. Te szoktál kérni rádiókban zenét?

A kitelepülések egyike

Az egyik alkalommal, már nem is emlékszem, milyen apropóból, talán valami sportverseny volt, a kikötőben, és híres sportolók is jöttek hozzánk. Igyekeztünk mindenkit megszólítani pár szóra, persze nem én, mert ez is távol áll tőlem.

Egy alkalommal előfordult, hogy mégis segítenem kellett.

Délután egy órára volt megbeszélve, a találkozó, az egyik vendéggel, de pontosnak kellett lennünk, mert feszített ütemterve volt mindkettőnknek. Egyszer csak váratlan telefon érkezett, hogy a várostól nem messze, körülbelül 30 kilométerre leállt a hiper szuper autójuk. Ha nem ér ide időben, oda a műsorunk, meg persze az övé is.

Még jó, hogy reklámoz nálunk, az egyik személyszállítással foglalkozó cég, így azonnal hívtam, és közvetlen kapcsolatom volt a főnök helyetteshez, aki szerencsére, szívesen segített, a probléma megoldásában.

Megbeszéltük, hogy megadom az elérhetőséget, a leendő vendégünkhöz, és akkor meg tudják beszélni pontosan, hogy merre is vannak, és el tudja hozni hozzánk. Közben még azt is lebeszélte nekünk, hogy az egyik autós ismerőse, kimenjen, és miközben tart a műsort nálunk, addig megnézi az autót, hogy mi baja lehet.

Hatalmas segítség volt, és nagy bajból húzott ki minket, mivel a B tervünk nem lett volna annyira helytálló, mint a vendégünk. Arról nem is beszélve, hogy a hallgatóink is arra voltak kíváncsiak, hogy mit mond a „sztárunk”.

Végül a műsor 10 perces késéssel, de elkezdődött. Addig kihúztuk pár zeneszámmal, és reklámmal.

Fél óra múlva, mire a műsornak vége lett, már itt várta az autó, az épület előtt. Csak valami biztosíték probléma volt, és mivel az autó elektronikája levédi az autót ilyenkor, így megáll. Valami hasonló, egyszerűen lefordítva.

Mindent meg tudunk oldani

Persze a főnököm is hálás volt, a gyors segítségért, és a maga módján meg is köszönte. Ingyen reklámot vagy valami hasonlót ígért.

A lényeg, hogy mindig számíthatunk egymásra, ha szükségünk van egymásra.

Jó kis csapat lettünk, összetartó.

Időközönként tartunk céges, úgynevezett protokoll rendezvényeket, ahová a meglévő ügyfeleinket meghívjuk, hogy megköszönjük az éves „munkájukat” hogy nálunk hirdetnek.