A munkakeresés nehézségei

Sokszor gondolkodtam már rajta, mit is tennék, ha nem lenne ilyen jó munkahelyem, mint ami van? Hiszen, ennél fontosabb nincs is. Ha nincs munka, nem lesz mit enni, és akkor hogy tudnám fenntartani magamat? Így ha van egy jó állásunk, igyekezzünk azt meg is tartani.

Vajon milyen a jó munkahely

Én soha nem vágytam nagy fizetésre. Nő lévén, amúgy sem fognak soha rendesen megfizetni. Egy kis kávézóban dolgozom. Idáig, nem panaszkodhattam, mert jól mentek a dolgaim, és a munkámra is szükség volt. Mára viszont már bizonytalanná vált a dolog. Sajnos, egyre kevesebben engedhetik, meg maguknak, hogy beüljenek valahová, egy kávéra, vagy hogy egy süteményt, fagyit egyenek.

A mi példánk

ice-cream-410330_1280A csajokkal időközönként el szoktunk menni egy kis hízókúrára. Persze, ezt nem sűrűn engedhetjük meg magunknak, mivel ilyenkor mindenki annyit eszik, amennyit szeretne, és amelyikből. Persze, van egy szokott törzshelyünk, ahol isteni finom sütemények vannak. A krémes egyenesen fenomenális, a fagyi pedig, nem is hiszitek el, milyen finom. Már ahogyan leírom, összefut a nyál a számban. Ha van fagyi, és odakint már tavaszodik, akkor én már fagyizok. Általában késő őszig. Igyekszem az összeset végigkóstolni, de még soha nem sikerült, mert mindig van a megszokott ízekből is a tölcséremen, vagy a kelyhemben.

A mostani találkozónk, viszont nem lesz olyan örömteli, mint szokott.

A rossz hírek

Sajnos elvesztem a munkámat. A múlt héten szólt a főnököm, hogy kénytelen lesz bezárni az üzletet, mert egyszerűen nem megy úgy, mint régen. Valahol megértem, hiszen én is észreveszem, hogy napról napra kevesebb vendégünk van. Lassan a törzsvendégek is eltűnnek, vagy nem járnak már hozzánk, vagy már ők sem engedhetik meg maguknak.

Szóval a lényeg, gondolkodhatok, hogy mit kezdjek magammal, az életemmel?

Sokat rágódtam, míg végül Kata barátnőm unszolására úgy döntöttem, hogy keresek magamnak külföldöm munkát.

A külföldi munkakeresés

Mivel már régen tanultam német nyelvet, így jó lenne felfrissíteni a tudásomat. Sokáig nem is kellett keresne, mert rátaláltam, erre a nyelviskolára, Tudomány Nyelviskola címe: Budapest, Tavasz utca 3. Közel is van hozzánk, így még nem is kell sokat utaznom.

Már hallottam őket, a rádióban is hirdetni. Sok lehetőség van náluk, ezért választottam őket. Igaz, én csak egy kis frissítést, esetleg újabb tudást szeretnék szerezni, de sokan nyelvvizsgát is akarnak szerezni. Persze nem mindenki szeretne németül tanulni, van aki angolul, olaszul, vagy esetleg spanyolul. A lényeg, hogy mindenki megtalálja, amit szeretne. Azért az önéletrajzom is jobban mutatna egy nyelvvizsgával. De az odébb van még bőven.

A csajok biztosan el lesznek keseredve, hogy nem fogunk találkozni olyan sokszor, mint eddig. Azért remélem, pár havonta haza tudok majd jönni, és akkor tudunk találkozni, beszélgetni, és a kedvenc cukrászdánkba menni.