Autógumi vásárlás a legjobb helyről

A minap hallottam, hogy a rádióban a nyári gumikról beszélgetnek. Természetesen tökéletes beszédtéma: a legtöbb rádióhallgató az országban épp autóban ül és utazik valahova, tehát, több, mint biztos, hogy érinti őket a téma. Ráadásul, most, nyár elején már csak az évszak változásai miatt is nagyon fontos beszélni erről. Habár valószínűnek tartom, hogy már szinte mindenki lecserélte a téli gumiit nyárira, hiszen már jó pár hete tart a meleg idő, azért had írjak én is egy keveset a nyári gumikról. Főleg, ha úgy érzed, hogy elkopott a gumid, és újat szeretnél venni, akkor hasznos lesz, amit most írok.

A nyári gumiabroncs árak természetesen nem a legolcsóbb dolgok árával vetekednek, de higgyétek el nekem, hogy ez azért van így, mert négy darab tökéletes állapotban lévő nyári gumiabroncs megmentheti az életedet attól a balesettől, amit a rossz, kopott, vagy épp a nem megfelelő légnyomású gumi okozhat. Persze, én sem vagyok autószerelő, vagy valami hivatalos szakértő személy, de a gumidiszkont.hu oldalról elég tájékozott vagyok a témában, és van is némi tapasztalatom, mivel évek óta hozok be külföldről eladó autókat és időközben megtanultam ezt, meg azt. Azért is gondoltam, hogy írok a témáról, mert a rádióadást vezető személyek nem igazán voltak kompetensek a témában és tulajdonképpen a legfontosabb információ, amit meg tudtak fogalmazni (többször is) az az volt, hogy fontos a jó állapotban lévő, évszaknak megfelelő autógumi.

Persze csak azt tudom tanácsolni, ha igazán érdekel a téma, hogy a gumidiszkont.hu-n nézzetek utána. A jó állapotú gumi megelőzhet különböző gondokat, például kevésbé lesz stabil az autó a kanyarban, könnyebben kúszik oldalra, a jármű alá- vagy túlkormányozottá válik. Tulajdonképpen ezek olyan dolgok, amik alapján rá jöhetsz magadtól is, hogy új autógumira van szükséged. Sokszor hallottam már azt, hogy ha az ember nem autószerelő, akkor honnan kellene tudja ránézésre, hogy új gumira van szükséges. Na, pont innen! Ha a saját autódról van szó, és nap, mint nap vezeted, akkor érezned kell, ha valami megváltozik a működésében.

Én egyébként gyakran szoktam autógumikat venni, mivel gyakran váltok autót is és szeretem, ha a sajátom kocsim mindig a legmegbízhatóbban működik. De még így is, gyakori váltogatással (ami körülbelül másfél, két évet jelent) érezni szoktam, ha valami változik az autómmal. Eleinte egyébként a gumivásárlás is majdnem olyan óriási dolog volt számomra, mint az autóvásárlás. De csak azért, mert sok időt szántam rá, több kereskedőhöz is elmentem és aztán nem tudtam dönteni. De már majdnem egy fél évtizede a gumidiszkont.hu webáruházát használom. Így nagyon kevés energiámat kell bele öljek a dologba és mégis mindig tudom, hogy megbízható abroncsokat vásárolok. Szeretem az oldalt, mert nem csak bőven beszél az autógumik fontosságáról, de a keresője is nagyon sokrétű. Ez fontos egy olyan ember számára, mint én, aki gyakran más típusú autóknak keresek gumikat. Külön rá lehet keresni a gumi méretére, ha csak azt tudod, de az autó típusára is (személyautó, terepjáró vagy kisteher), aztán azt is ki tudod választani, hogy nyári-, téli- vagy négyévszakos gumit szeretnél vásárolni. Ez eddig egyszerűen is hangzik, bárki megérti, hogy miről van szó, de a specifikusabb keresés érdekében szűrni lehet a találatokat terhelési index, sebességi index, a fogyasztás, a nedves út és a külső zaj alapján. Ez már komplikáltabban hangzik, de nem kell megijedni tőle. Az Általános információk menüpont alatt minden pontos infót megkapsz ezekhez a szűrésekhez. Ezért nem is írom le most, hiszen onnan is el lehet olvasni, és van, akit nem érdekel ennyire részletesen a téma. Így is eleget meséltem már a gumiabroncsokról. Nemsokára majd nekem is vennem kell egy új szett nyári gumit a feleségem autójára, úgy hogy lassan el is kezdek nézelődni. Ha bármiféle kérdésetek merül fel, keressetek meg, nagyon szívesen válaszolok részletesebben, amennyiben, természetesen tudok válaszolni. De ne feledjétek, hogy nem autószerelő vagyok! Ha úgy érzitek, hogy valami megváltozott az autótokban, akkor azonnal egy autószerelőhöz forduljatok. Bármilyen gond van, ő biztosan segíteni fog, és ha a gumik elhasználtsága a probléma, soha ne habozzatok egy percet sem újat vásárolni! Az ember az egészségére is mindig vigyáz. Törődjetek így a kocsitokkal is, hiszen ha jól bántok vele, megmentheti az életeteket bizonyos helyzetekben. De ha nem figyeltek oda rá, akkor lehet, hogy nemsokára már az egészségetekre sem kell odafigyelnetek.

nyári gumiabroncs árak