Az egyéninek hitt bőr oldaltáska esete

Sajnos hajlamos vagyok arra, hogy a figyelmem elkalandozzon, a gondolataim ezerfelé repdesnek. Ezt még tetézi a zenehallgatás iránti szeretetem, ugyanis akárhová megyek, bedugom a fülhallgatót a fülembe és üvöltetem a rádiót. Mondanom sem kell, hogy ez nem segít a koncentrálásban.

Másik szenvedélyem a bőrtáskák és egyéb bőrből készült kiegészítők. Pár hete megleptem magam egy értékes ajándékkal, ami egy vadonat új, A/4-es méretű messenger unisex bőr oldaltáska a bagbox.hu nevű nagyszerű webshopról.  Ingyenesen házhoz szállították, mivel a vásárlásom értéke meghaladta a 10.000 forintot. Egyből a kedvencemmé vált ez az elegáns, pull-up, koptatott hatású marhabőrből készült oldaltáska. A nagy belső rekeszben található egy bőr mobiltartó, valamint a fedele mágneszárral csukható. Nagyon praktikus, tartós, minőségi darab, biztos, hogy akár évtizedekig is használni fogom. Elárulom, hogy azért is választottam ezt a darabot, mert nagyon egyéninek tartom, nehéz összekeverni akárki máséval, nem jön szembe mindennap az utcán egy ilyen.

Egyik délután lementem a munkahelyemen a büfébe meginni egy forró csokit. A táskát letettem magam mellé a padra. Pár perc múlva egy férfi telepedett le mellém. Amikor megittam az italt, visszavittem a csészét és erre a fél percre a padon hagytam a táskámat. A zsebemben volt a telefonom és a fülhallgatóm, az asztalhoz visszatérve el is indítottam a fülemben a rádiót, felkaptam a táskámat és útnak eredtem hazafelé.

Vígan dúdolgattam az úton, úgy döntöttem, hogy kihasználom a szép időt és tömegközlekedés helyett gyalog megyek. Amikor a kapuhoz értem, kinyitottam a táskámat, hogy megkeressem a kulcsomat. Amikor benyúltam, nem találtam a kulcsot, csak egy doboz cigarettát. De hát én nem is dohányzom! Hol lehet a kulcsom? Letettem a táskát a kerítés peremére és elkezdtem benne túrkálni. Egyik holmi sem volt benne ismerős, de találtam egy irattartót. Valaki másnak a táskáját hoztam el! Lehetséges, hogy van még egy ember a közelemben, akinek ugyanolyan bőr oldaltáskája van, mint nekem?

A személyi igazolványon látható képen felismertem a férfit, aki leült mellettem a büfében. Vagy kicserélte minden cuccomat a sajátjára, amit nem értek, miért tenne bárki is, vagy tényleg ugyanolyan táskát hord, és figyelmetlenségből az enyémet vitte el az övé helyett. Szerencsére telefont nem találtam benne, és az enyém is a zsebemben volt, és a táskában lévő noteszben megtaláltam a táska tulajdonosának a telefonszámát. Felhívtam és megbeszéltük, hogy visszamegyek a munkahelyemre és visszacseréljük a táskákat.

A büfében találkoztunk a férfivel, aki sűrű elnézések közepette adta oda az oldaltáskámat. Valóban nem én vagyok az egyetlen a városban, aki ilyen táskával rendelkezik. Plusz kiderült, hogy nem is én vagyok az egyetlen figyelemzavaros ember a környezetemben. Mindketten boldogok voltunk, hogy szerencsésen végződött a történet. A további hasonló helyzetek elkerülése végett azért tettem egy kis kulcstartót a táskára, hogy meg tudjam különböztetni másétól.