Mentsük meg a rinónyüvet! | National Geographic

Bálna paraziták, Brehm: Az állatok világa / 2. Hosszúszárnyú bálnák (Megaptera Gray)

Paraziták kényszerítették öngyilkosságra a bálnákat? - arkadiaradio.hu

Megjelenésük[ szerkesztés ] Ezeknek az élőlényeknek a teste igen lapított, hátsó részük nagyon kicsi. Lábaik, főleg az utolsó három pár, jól kifejlett karmokban végződnek, amelyekkel a gazdaállatba kapaszkodnak. Az állatok hossza fajtól függően milliméter között lehet. Életmódjuk[ szerkesztés ] Narancssárga színű bálnatetvekkel ellepett Eubalaena-faj A legtöbb bálnatetűfaj csak egy bizonyos cetfajon fordul elő. Életük minden szakaszát a gazdaállaton töltik, bálna paraziták nem úsznak szabadon.

bálna paraziták

Navigációs menü

Majdnem mindegyik cetfélének megvan a sáját bálnatetű-faja. A nagy ámbráscet Physeter macrocephalus esetében, még bálna paraziták különböző nemű állatoknak is, különböző fajú bálnatetveik vannak, például a hímeken a Cyamus catodontismíg a nőstényeken és borjakon a Neocyamus physeteris él.

Szürkebálnák Rhachianectes Cope 2. Hosszúszárnyú bálnák Megaptera Gray A hosszúszárnyú bálnákat leginkább nagyon hosszú mellúszóik jellemzik, melyek oly hosszúak, hogy a test egész hosszának negyedét, sőt csaknem a harmadát is elérik. A közönséges hosszúszárnyú bálna Megaptera nodosa Bonnat. Közönséges hosszúszárnyú bálna Megaptera nodosa Bonnat ugrás közben. Németül Buckelwal, angolul humpback, norvégül knöl-hval, a grönlandiak nyelvén keporkak neve.

A sziláscetek esetében, főleg a fejen és a szilákat alkotó szarulemezeken tartózkodnak. Egy bálnán akár bálnatetű is élhet. Az Eubalaena -fajokon a bálnatetvek a gazdáik bőrdudorain élnek, ezek a bőrdudorok és a bálnatetvek elhelyezkedése segíti a kutatókat megállapítani, hogy melyik bálna egyedet látják, vagy fényképezik le.

bálna paraziták

A bálnatetvek többsége a cetekre települt algákkal táplálkozik. Ezenkívül lehulló bőrrel és sebekből szivárgó nedvekkel is táplálkoznak, azonban nem okoznak nagyobb kárt a gazdaállatnak.

  • Pinworms szülés után
  • Ceteket szekíroz a mélységek démonikus banditája

Ez élősködő rákok életét igen nagy mértékben befolyásolja a gazdaállat életmódja. A bálnatetvek előfordulását a cetek vándorlásai bálna paraziták meg. Seger, S.

A hírügynökségi tudósítás szerint sok szakember a hajózással együtt járó hanghullámok zavaró hatásával magyarázza ezt a rejtélyes jelenséget. Az InfoRádió által megkérdezett tengerbiológus egy ennél is különlegesebb indokot valószínűsít.

Barco, R. Benegas, P.

Hozzászólások

Best, M. Brown, R.

Brownell Jr. Carribero, R.

Mivel nem tudták, mit kereshet ez a nyű egy veszélyeztetett állatban, ezért az új tulajdonosok elhívták a londoni Természettudományi Múzeum entomológusát, Martin Hallt, vizsgálja meg az állatot. A lárva bebábozódott és kikelt. Ekkor derült ki, hogy egy veszélyeztetett bagócsról van szó, amely kizárólag orrszarvúakon táplálkozik. Orrszarvú és ellenkező ivarú pár hiányában hamarosan elpusztult.

Harcourt, A. Knowlton, K. Marshalltilas, N.

a férgek megelőzése gyermekeknél egy éves kortól

Patenaude, M. Rivarola, C. Schaeff, M.

Trichinella milyen féreg pinworm férgek

Sironi, W. Yamada Molecular Ecology 14 11— DOI : PMID Best Division of Sea Fisheries Investigational Report 72, 1— Connor, Peter L. University of Chicago Press, 9— Hozzáférés ideje: De Broyer: Cyamidae.

  • Ceteket szekíroz a mélységek démonikus banditája Elter Tamás
  • A helminták széklettel mennek ki
  • Kegyes halálban részesítették a partra vetődött bálnát – képek és videó | Híarkadiaradio.hu
  • Bálnatetűfélék – Wikipédia
  • Gyermekkori helminthiasis megelőzése
  • Szalagféreg alkalmazás
  • Zombivá tevő paraziták - Ezotéria | Femina

World Register of Marine Species, Hozzáférés: Fordítás[ szerkesztés ] Ez a szócikk részben vagy egészben a Whale louse című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.