Európa egyesül az elhanyagolt parazita betegségekkel - Egészség -

Dipterán paraziták, Mi a parazitizmus? A parazitizmus különbségei és hasonlósága a ragadozással

Tartalom

  Tento článek byl vytisknutý ze stránky www. Ezt a megjelölést Dipterán paraziták is megtartotta, és ma is Dipterának nevezzük azt a mintegy 85 fajt számláló rovarrendet, amelybe köznapi elnevezéssel a legyek és a szúnyogok tartoznak. Tudományos nevük jól jelzi legfontosabb sajátságukat, hogy csak egy pár, azaz két szárnyuk van, mert a hátulsó pár kis bunkóban végzodo nyeles képletté, az úgynevezett. Ezek repülés közben eros rezgomozgást végeznek. A repüléskor egyensúlyozó szerepet töltenek be, részben pedig stimuláló szervek, ezért meglétük a kétszárnyúak számára nélkülözhetetlen.

  Bár a fejlődő országokban számos halálesetért felelős, a parazita betegségek nem kapnak elegendő támogatást a gyógyulás kialakításához.

  Ennek a problémának a leküzdéséhez az Inserm az Európai Bizottság segítségével éppen most kezdett meg új parazitaellenes szerek kifejlesztésére irányuló projektet.

  dipterán paraziták

  A Malária az Egészségügyi Világszervezet szerint még mindig haláleset évente, vagy más forrásokból kettős. A betegség egy egysejtű parazita, a Plasmodium nemzetségnek köszönhető, amelyet egy anopheles szúnyogcsípés továbbít.

  Közel egy milliárd embert rendszeresen ki vannak téve, és évente mintegy egymillió ember hal meg világszerte.

  felnőttkori helminthiasis tüneti kezelés

  Jelenleg nem áll rendelkezésre a felelős paraziták elleni védelem. Ezenkívül a meglévő dipterán paraziták korlátozottak, akár dipterán paraziták, akár az ellenállás kialakulása révén. Ezért az Inserm koordinálja az A-Paraddise antiparazitikus drogfehérjék epigenetika konzorciuma, amely az új paraziták elleni új gyógyszerek kutatására összpontosít.

  hogyan lehet eltávolítani a férgeket otthon

  Most kapott hatmillió eurós támogatást az Európai Bizottságtól az elhanyagolt parazita megbetegedések innovatív kezeléseinek széles körű tesztelésére. A dipterán rovarok által közvetített leishmaniasis protozoon okozza. Ez a betegség lehet bőr vagy zsigeri.

  férgek széles szalaggal történő kezelés

  A kutatók érdeklődtek a hiszton-módosító enzimek HME-ka parazita deshromoszóma-struktúrájáért felelős fehérjék iránt. Ezzel a munkával azonosítottak olyan különböző MCH-k inhibitorait, amelyek toxikusak a féregre. Ez lehetővé tette a tagjelölt vegyületek bankjának kialakulását, amelyet most más emberi parazitákkal szemben hamar tesztelni lehet.

  A kísérleti módszer fizikailag és gyakorlatilag dipterán paraziták a komponensek hatásosságát és toxicitását in vitro és in vivo körülmények között. A végső cél az, hogy számos jelölt kezelést biztosítsunk a négy paraziták leküzdésére, és lehetővé tegyük a jövőbeli klinikai vizsgálatok lehetőségét. A munka elvégzéséhez a projekt résztvevõit magas színvonalú szaktudásukra választották ki, mindegyikük saját területén: nagyteljesítményû szűrés, számítógépes szűrés, rekombináns fehérje termelés, nagy áteresztõ szekvencia, fenotípusos tesztelés, latoxicológia és farmakológia.

  dipterán paraziták gyilkos férgek

  Népszerű Bejegyzések.