A lovak és a galandféreg - 2.rész

Galandfereg lovaknal. Galandféreg lovakban?

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 2.

Derítsük ki, hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal! A galandféreggel való megbirkózás A galandférgeket nem lehet teljesen meggátolni, viszont galandfereg lovaknal lehet a lovakban lévő paraziták ellen harcolni, és meg lehet előzni a kólika vagy más betegségek kialakulását, amelyek a galandférgekkel állnak kapcsolatban, állítja Tom Galandfereg lovaknal, a Farnam Companies Társulat kutatási és fejlesztési alelnöke.

galandfereg lovaknal készítmény a férgek enterobiasis

A múltban, a lovaknál megjelenő galandférget, dupla vagy tripla mennyiségű Pyrantel Pamoate-nal kezelték. A praziquantelt biztonságosan lehet használni a lovaknál. A galandféreg kezelhető Óvatosnak kell lennünk, ha a lovat sok féreg fertőzte meg, vagy ha egy fertőzött lóval van dolgunk.

Minden, amit a kedvenceink helyes táplálásáról tudni kell

Ugyanakkor, amikor a paraziták elpusztulnak, mérgeket bocsáthatnak ki, amely megbetegítheti a lovat. Ha a lovad már beteg, vagy túlzottan tele van parazitákkal, az immun rendszere túlterhelt és másképp fog reagálni egy normális méregtelenítésre, ezért a féregtelenítőket csak egészséges állatoknak ajánlják.

  • Galandféreg lovakban?
  • A lovak és a galandféreg - 1. rész - Lóápolás és egészség

Jelenleg, a praziquantelt, csak kezelésre használják és nem a férgek megelőzésére. De Dr. Érdemes féregmegelőző kezeléseket elvégezni Működj együtt az állatorvosoddal, hogy létrehozzatok egy olyan programot, amely a lovadnak és az éghajlatodnak megfelelő!

galandfereg lovaknal

Bergin azt mondja, hogy nincsen egy általános parazita elleni gyógymód, amely minden lónál működik, minden térségben-a receptek bizonyos tényezőkre alapulnak, amelyeket ki kell értékelni és az után az állatorvosod létrehozhatja a tervet. Habár a praziquantel biztonságos, ne vidd túlságban használatát, mert akkor már nem fog hatni a parazitákra. A paraziták csökkentése érdekében távolítsd el a trágyát az istállóból minden nap, vidd el az ürüléket a táplálék és az ivóvíz közeléből, boronád el a legelőt, hogy szétszórd az ürülék kupacokat.

galandfereg lovaknal

Ne etesd a lovad közvetlenül a földön, mert megehetik az atkákat, amelyek általában a pázsitokon élnek. Kerüld el a túlzsúfolt mezei legelőket a váltogatás kedvező.

Férgesség, paraziták

Végül, különíts el minden új tagot, és ürülék vizsgálatot végezz el rajtahogy lásd a paraziták szintjét a szervezetében, hogy azok ne fertőzzenek meg más lovat is. A fertőzött lovakat különítsük el! Végső tanácsok A galandféregnek való kitettség és a fertőzés közötti különbség megállapítása még mindig galandfereg lovaknal egy találós kérdéses játék, de a kutatók remélik, hogy az hamarosan megváltozik.

galandfereg lovaknal helminthic kezelés fórum yahoo

Stephan Kania, a Tenesse Állatorvosi főiskola adjunktusa, egy tesztet fejlesztett ki, az American Quarter Horse Tásrulat galandfereg lovaknal, amely megállapítja a fehérjét, amelyet a galandféreg bocsát ki a ló ürülékében.

Galandfereg lovaknal minden jól megy, ezek a tesztek két három év múlva kaphatók lesznek, és nagy segítség lesz a galandféreg fertőzések megállapításában.

A lovak és a galandféreg - 2.rész

Szerencsére most már megvannak az eszközök, amivel megelőzheted a galandféreg-gondokat. Tárgyald meg a fertőzés szintjét a térségedben az állatorvossal és dolgozz ki egy féregtelenítő programot, amely galandfereg lovaknal a lovadnak!

Kapcsolódó cikkek.