Egy parazita gomba miatt eltűnhet a banán a föld színéről

Gomba parazita. Sokkal durvábban teszi zombivá a hangyákat a parazita gomba, mint ahogy eddig sejtettük

Twitter Messenger Magában, sütiben, sülten, smoothie-nak, palacsintába nutellával A banánt szinte minden ember szereti, mert édes, tápláló és egészséges.

enterobiosis kezelés megelőzése

De egy élősködő miatt most kiveszhet az emberiség kedvelt tápláléka. A kutatók állítják, könnyen oda lehet minden jó és vicces dolog forrása, azaz a banán, a Panama-kór miatt.

Oprah és Rachel ray vastagbél méregtelenítő férgek kezelése

A trópusi betegséget egy gomba faj okozza, amik tudva levő mindig a cukrot eszik meg ezért van az, hogy ha gombás vagy, a szénhidrátot azonnal meg kell vonni.

Az említett parazita a Cavendish banán fajt pusztítja, ami a világ összbanán készletének nagy részét adja, ezt gomba parazita tonna számra évente. A Cavendish banán minden egyede genetikailag teljesen azonos szinte, ezért gyorsan terjed a kór, nincs olyan rezisztens kolónia, ami megállítaná.

féreghajtó vény nélkül embernek milyen típusú férgek vannak az emberekben

A parazita pedig gomba parazita ellenálló a vegyszereknek, így csak a karantén jelent egyelőre megoldást. Egy másik megoldás lenne a hibridizáció, vagyis a sokkal strampabb madagaszkári banánnal kereszteznék a Cavendisht.

Nomagróf Riddler - Parazita [Official Music Video]

Ha nem jutnak eredményre, könnyen lehet, hogy a jellegzetes gyümölcs ki fog veszni, és csak a kevésbé ismert fajok lesznek elérhetőek az emberiség számára.