Hétköznapi gondok megoldása élő adásban

Nemrég, a baráti társaságommal indítottunk egy online rádiót, amelyben megpróbálunk a legbanálisabb, ám olykor a legbosszantóbb problémákkal foglalkozni. Amolyan Murphy-törvénybe illő helyzeteket elemezni, és a hétköznapi akadályokra gyors megoldást találni. Ez nekünk is egy kihívás, mert ott a műsorban vetik fel a hallgatók az aktuális problémát, mi pedig megpróbáljuk minél hamarabb megtalálni a praktikákat.

Legutóbbi műsorunkban egy érdekes felvetéssel találkoztunk, mégpedig azt írta egyik hallgatónk, hogy a műhelyben ül, hegeszteni szeretne, de kifogyott a palack, most mitévő legyen? A csavar annyi volt a történetben, hogy nem volt autója, mert a felesége elvitte, ugyanis dolga volt a városon kívül, és csak este fog hazaérni. Érdekesnek találtam a helyzetet, de ugyebár rögtön bújni kezdtük az internetet, hogy van-e olyan cég, amelyik foglalkozik corgon palackokkal, ugyanis arra volt szüksége a hegesztéshez, amitől máris nehezedett a feladat.
A corgon – egyébként -, hogy tanuljunk is valami újat, egy gázkeverék, amit ívhegesztéshez használnak műhelyekben, de a hobbi barkácsolók is otthon. Esetünkben is utóbbi állt fenn: egy saját projekten dolgozott az úriember.
Rövid időn belül találtunk egy gázpalackfutár szolgálatot, akik kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy házhoz szállítják a rendelt terméket, akár már aznap. Egy telefonszámot kellett tárcsázni, amit élő adásban fel is hívtunk, hogy megtudjuk, miként működik ez a rendszer. Roppant egyszerű! Csak fel kell hívni a honlapon feltüntetett telefonszámot, majd be kell diktálni, hogy milyen fajtájú gázra van szükségünk, illetve, hogy milyen méretben szeretnénk a palackot rendelni. Ezek után már csak a szállítás részleteit kell megbeszélni, mert, ha a cégnek belefér, már aznap szállít. Budapest 20 km-es körzetében egyébként bárhová házhoz viszik. A palackokat egy gázcseretelepről szállítják, ott történik ennek a bizonyos corgon palack töltése is.

Meg is rendeltük a hallgatónknak a palackot, aki nagyon várta otthonában, hogy folytathassa a munkát, amit félbe kellett hagynia.
El is gondolkodtunk azon, hogy még milyen helyzetekben lehet jó ez a futárszolgálat, és meg kellett állapítanunk, hogy temérdek olyan szituáció jöhet közbe, amikor ilyen szolgáltatásra lehet szükségünk.  Többek között arra gondoltunk, hogy még sokan használnak például PB gázpalackot, főleg idős emberek, akiknek már nehezére esik a palackok szállítása, és ezáltal a cseréje is. Ez egy olyan lehetőség, ami megkönnyítheti egy ilyen abszolút hétköznapi probléma megoldását. Persze, egy üzemben is jól jöhet, ha házhoz szállítják a palackokat, hiszen ott általában nagyobb mennyiségben van rá szükség, mint egy átlagos háztartásban.

Miután megrendeltük a palackot a hallgatónak, jött több üzenet is, hogy ők is számtalanszor kerültek már ilyen helyzetbe, és ők is szeretnék tudni ennek a gázpalackfutárnak a telefonszámát. Volt olyan, aki azt írta, hogy másodállásban szülinapi zsúrokat, illetve rendezvényeket szokott vállalni, ahová sokszor kell lufi, amihez elengedhetetlen a hélium – és igenis volt olyan, amikor pont a legrosszabbkor fogyott ki, és nem tudta, hogy hová forduljon, így csak sokkal drágábban tudta megoldani.
Aztán volt olyan hallgató, akinek oxigénpalackra volt szüksége – nem búvárkodáshoz, és nem is orvosi célra, hanem egy vegyi laborba, egy fontos kísérlethez.
Ekkor tudatosult bennünk, hogy mennyire fontos lehet egy ilyen szolgáltatás, főleg a házhozszállítás, ami megfogott minket is, ugyanis ezzel egy óriási terhet vesznek le a hátunkról, ami a telepre való elkocsikázásból, sorban állásból és időveszteségből rakódik össze. Amúgy is, ezeket a telepeket általában városon kívül találjuk csak, ami nem egy rövid út senkinek se.

Bátran állíthatom, hogy ez az adás nagyon hasznos volt nem csak hallgatóinknak, hanem nekünk is, így legközelebb is biztos, hogy valami hasonló témával fogunk foglalkozni.

corgon palack töltés
corgon palack töltés