Lakásvásárlás és apróhirdetés

A megfelelő eladó lakás megtalálása mindig nehezen indul. Sosem tudjuk, hogy hol is kezdjük a keresést, mi fog végül eredménnyel szolgálni. A lakásvásárlás egy olyan esemény, amire nem szabad sajnálni az időt. Mégis, ha jobban átgondoljuk a dolgot, senki sem akar a szükségesnél több időt lakáskeresésre fordítani. 

Ilyenkor jönnek képbe az ingatlanosok, akik megkímélik a vásárlókat a sok keresgéléstől, hiszen ők keresik meg azokat az ingatlanokat, amiket a vásárlóknak el fognak majd adni, illetve egy eladandó ingatlan esetén ők azok, akik megkeresik a vevőket. Pedig ez sokkal egyszerűbben is menne. 

A rádiónál az egyik kollégám éppen lakásvásárlás előtt áll, és ő mondta meg, hogyan keresett eladó lakásokat, az interneten. Mert ha nem sajnálja az ember rászánni az időt, akkor sokkal olcsóbban is végezhet az egész lakásvásárlós mizériával. Nem fogadott ingatlanügynököt, nem keresett napokig, hanem azt használta amit tulajdonképpen egész nap: az internetet. 

Eladó lakás

Az internet a lakásvásárlásnál is nagy segítséget nyújt, az apróhirdetéses oldalakat böngészve hamar meg lehet találni azokat a lakásokat, amik teljesen, vagy nagyrészt megfelelnek az igényeinek. Az oldal, amit talált, a nextapro.hu volt. Ezen az apróhirdetéses oldalon kezdett el lakásokat keresgélni, és meglepően nagy eredménnyel járt. Hamar sikerült pár igazán jó lakást találnia. Nem hallottunk még erről az oldalról, de nagyon sokan használják, mint kiderült, és nem is véletlenül. 

Az oldal kezelése abszolút egyszerű, igaz, a feltöltési felülethez még nem volt szerencsénk, de az eladó lakás keresése már nagyon megy. Mindenféle szűrőket be lehet állítani, az árat is lehet állítani, ez pedig hasznos, ha az ember nem akarja túllépni a keretet. Hiszen az ember hajlamos többért vásárolni, mint amennyiért kellene, a következményekkel abszolút nem foglalkozva. Igaz, a lakásra nem kell sajnálni a pénzt, hiszen abban fog lakni az ember még jó pár évet, de nem biztos, hogy szerencsés, ha olyan eladó lakásba szeretünk bele, amire nincsen keretünk. De ha nem látjuk, hogy van, nem is akarjuk majd megvenni.  Lehet jó lenne, ha mindenhol be lehetne állítani ezt a szűrőt, akkor biztos, hogy sosem költekeznék túl. Más egy napi bevásárlásnál többet költeni, és más, amikor milliók repkednek egy eladó lakás megvásárlásakor. 

Láttuk, hogy magánszemélyek is hirdettek az apróhirdetések között, és találtunk olyan hirdetést is, amit egyértelműen egy ingatlanügynök adott fel, sőt, olyanok is vannak, amiket ingatlanirodák tettek közzé. Így az emberek kedvükre válogathatnak, hogy milyen házat akarnak venni, és kitől. 

Gondolkoztunk rajta, hogy esetleg erről a rádióban is beszélhetnénk, mert nyilván van valami más oka is annak, hogy az apróhirdetések ennyire népszerűek azon kívül is, hogy sokkal gyorsabban, olcsóbban és könnyebben lehet vele rengeteg embert elérni. Talán ahhoz van köze, hogy mostanában jóformán mindent az interneten igyekszünk megoldani. Szerencse, hogy most már vannak olyan honlapok, amelyek alkalmasak is rá, hogy az életünket könnyebbé tegyék. Ilyen például a nextapro az abszolút felhasználóbarát, egyszerű kialakításával. 

A kollégám így elég hamar talált is egy jó lakást, kapcsolatba lépett a hirdetővel, és úgy néz ki, hogy viszonylag hamar sort is tud majd keríteni a költözésre, amit sajnos már nem fog tudni olyan gyorsan, és könnyen véghezvinni, mint a lakásvásárlást. 

Eddig még nem adtam fel apróhirdetést, de ahogy láttam, elég sok kategória van, talán a nem kellő dolgaimat majd én is fel fogom tölteni a nextapro honlapra, hátha jelentkeznek érte. Hiszen ami nekem már csak porfogó, valakinek nagyon is hasznos lehet.