Neked volt már törött kijelzős telefonod? Itt van rá a megoldás!

Régebben volt a szobámban egy rádió, amit még a szüleimtől kaptam születésnapomra. Szép kék színe volt, már akkor is ez volt a kedvenc színem. Volt egy csomó matricám, a szüleim megengedték, hogy néhányan a rádióra ragasszak. Aztán ahogy haladt előre a technika, úgy merült feledésbe ez a rádió is. Egyre kevesebbet használtam, egyre jobban porosodott, de nem törődött vele már senki. Egy takarítás alkalmával beraktam a szekrénybe, és aztán nem is nyúltunk hozzá. Aztán egy költözés alkalmával megtaláltuk a rádiómat egy dobozban. De már egyáltalán nem működött, vagyis lehetett hallgatni vele a kazettákat és a cd-ket, de a rádióadást egyáltalán nem fogta már. Gondoltuk, hogy elajándékozzuk valakinek, akinek esetleg szüksége van egy ilyenre, hiszen tudjuk jól, hogy rengeteg család van itthon is, akiknek nélkülözniük kell. Volt csomó kazettám és cd-m, azt is mellé odaadtuk ajándékba, hogy tudjanak rajta hallgatni is valamit, ne csak nézniük kelljen, ahogy ott porosodik egy asztalon. Ha már rádióra nem volt pénze valakinek, akkor valószínűleg kazettára sem, szóval minek tartogattam volna azokat is, ha valaki azoknak is a hasznát tudja venni?

Ma már szinte sehol nem látok rádiót, úgy értem, hogy háztartásban. A hifi inkább jelen van, de ma már annyi olyan készülékünk van, amikről zenét lehet hallgatni, hogy nincs is szükség ilyenre. Még a telefonokban is van már rádió, vagy lehet, hogy már csak volt? Nem tudom, nem vagyok képben ezzel kapcsolatban, de arra emlékszem, hogy pár évvel ezelőtt anyukám telefonján is volt rádió. Ma már lehet, hogy ez sem olyan elterjedt és gyárilag nem raknak bele, de le lehet tölteni valamilyen applikációt. Gondolom.

A telefonról jut eszembe, múltkor egy nem túl csodás dolog történt velem. Pont a haverjaimmal találkoztam, hallgattuk a zenét és beszélgettünk közben. A régi szép idők akkor is szóba kerültek, az egyik barátom pedig pont valamilyen vicces gyerekkori sztoriját mesélte éppen. Annyira nevettem rajta, hogy észre sem vettem, hogy a telefon közben kiesett a zsebemből, ahogy felálltam az asztaltól és a jó kis Xiaomi telefonom egy csodásat esett a padlóra.

Be is tört a képernyője, a kedvem pedig azonnal le is lankadt. Nagyon mérges voltam, nem hittem el, hogy ilyen szerencsétlen vagyok és ez is csak velem történhet meg. Ráadásul valahogy pont úgy esett le, hogy még nem is a szélén repedt be, hanem teljesen a képernyő közepénél. Mondanom sem kell, az este nekem már ott halott volt, szépen hazamentem mérgemben és a laptopomról elkezdtem kutakodni az interneten, hogy mégis hova lenne érdemes bevinnem a telefonomat, ahol nem olyan drágán javítják.

Egyik pillanatban megpillantottam pont egy olyan telefonos szerviz weboldalát, ami számomra utána a megoldást jelentette. Nézelődni kezdtem az oldalukon, kiderült, hogy teljesen közel vannak hozzám, nem is értem, hogy idáig hogy nem vettem őket sosem észre, hiszen arrafele lakom, ahol ez a szerviz is van. Más részről találtam egy árlistát, pont az ilyen márkájú telefonok javításához, így aztán meg is tudtam, hogy annyira sokba azért nem fog ez kerülni, bár tény, hogy nem eset valami jól, hogy akkor pont ilyesmire kellett költenem.

Másnap felhívtam őket és egész hamar fel is vették. A vonal túlsó oldalán egy igazán kedves és segítőkész hangú dolgozóval találkoztam, aki megkért, hogy ha tudok, akkor még aznap menjek be hozzájuk és akkor megnézik a telefonomat. A xiaomi kijelző javítás hamar megvolt, aminek örültem, mert utána már újból élvezhettem a szép kijelzőmet! Örülök, hogy őket választottam, mert tényleg minőségi munkát kaptam, ráadásul nem tartott sokáig a dolog, és igazán segítőkészek voltak, még meg is nyugtattak, hogy nincs nagy gond, meg lehet ezt oldani, nem kell új telefont vennem. Ha lesz valaki a környezetemben, akinek ugyanígy tönkre megy majd a telefonja, akkor mindenképpen ezt a szervizt fogom ajánlani nekik, mert csak pozitívumot tudok róluk mondani.