Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?

Orias zsinorfereg

Tartalom

  Óriás orias zsinorfereg Forrás: youtube.

  orias zsinorfereg gyurusféreg fajtak

  Habár a kutatók évek óta tudnak a különleges teremtmény létezéséről, eddig egyetlen élő példányt sem volt lehetőségük orias zsinorfereg - írja a BBC News. Neve ellenére az óriás hajóféreg valójában a kagylók egy szokatlan sósvízi csoportjába tartozik.

  Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában PNAS közölt tanulmány szerint a Kuphus polythamia néven is ismert lény a jelenleg ismert leghosszabb életű kagyló.

  A tanulmány vezető szerzője, Daniel Distel szerint a kutatóknak ez idáig fogalmuk sem volt róla, hogy merre keressék ezeket a különleges állatokat.

  orias zsinorfereg Az ureaplasma a férfiakban a jód normája

  Amerikai, Fülöp-szigeteki és francia kutatók azonban most öt példányt is találtak a Fülöp-szigeteki Mindanao egyik öblében. Az óriás hajóféreg egykor a világ minden területén előfordult, ám, hogy mára mennyi maradt belőlük, azt nem tudni. Az állatok különleges meszes héjáért ráadásul jó pénzt fizetnek a gyűjtők, ezért a kutatók nem is fogják nyilvánosságra hozni a lelőhelyük pontos koordinátáit.

  giardiasis kezelési módszerei

  Az egyik hajóféreg "felbontásáról" készített videón látszik, ahogy a kutatók orias zsinorfereg az állatot védő csőszerű héj egyik végét, amelyen keresztül finoman kirázzák a hosszú, fekete színű, nyálkás teremtményt. A kutatócsoportot meglepte az állat színe - mivel a kagylók többnyire világos színűek - és, hogy mennyire izmos, annak ellenére, hogy az egész életét egy burokban tölti.

  aszcariasis földrajzi eloszlása

  A kutatóknak eddig csupán egy as években talált döglött példányról készített rajz alapján voltak ismereteik a Kuphus polythamiáról. A hajóférgek általában jóval kisebb méretűek, és rothadó fákba szokták belefúrni magukat, hogy abból táplálkozzanak.

  Az óriás hajóféreg nem csupán a méretét kupchino enterobiosis egyedülálló, hanem azért is, mert egy baktériumot felhasználva az iszapból és a tengeri üledékből táplálkozik.

  orias zsinorfereg éves gyermek férgek kezelése

  Ennél fogva sokkal kisebb az emésztőrendszere, mint a rokonainak.