Plüss játék róka is megteszi, ha nem tarthatunk igazit

Egyik nap az ötéves kislányomat, Livit az óvodába vittem autóval, amikor a rádióban egy, a fővárosi állatkertről tudósító riport ment. Livi persze egyből vérszemet kapott, amint meghallotta, hogy örökbe lehet fogadni az állatokat. Lelki szemei előtt ez úgy jelent meg, hogy az állatkertből hazahozott rókáktól, görényektől és papagájoktól hemzsegett a szobája. Kicsit csalódott lett, amikor felvilágosítottam, hogy az úgymond örökbefogadott állatokat egy pénzösszeggel lehet támogatni, kap róla egy oklevelet és a nevét kiírják a weboldalra, de nem viheti őt haza. Azonban arról a vágyáról nem mondott le, hogy látogassunk el az állatkertbe. Megígértem neki, hogy a hétvégén elmehetünk.

Szombaton be is tartottam az ígéretem, családostul megrohamoztuk az állatkertet. Livi egész héten csak arról tudott beszélni, hogy mennyire várja, érthető, mennyire izgatott lett, amikor beléptünk a kapun. Nagyon tetszettek neki az állatok, különösen az állatsimogató és a gyönyörű, fiatal rókák bűvölték el. Alig tudtuk hazacipelni, mondván mindjárt zár az állatkert és be fognak minket zárni az oroszlánokhoz.

Onnantól kezdve Livi kedvenc állata a róka lett, és könyörgött egy plüss rókáért, miután az igazi róka tartásába érthető okokból nem egyeztünk bele. Egy plüss játék azonban nem okozhat olyan nagy galibát, így beleegyeztünk, hogy ha jól viselkedik, kap egyet.

Mivel nincs túl sok szabadidőm a munka és a család mellett, nem igazán szoktam vásárolgatni. Kézenfekvő volt tehát, hogy miután Livit ágyba dugtuk, egyik este az internetet hívtam segítségül a valós boltok helyett. Találtam egy webshopot, ahol számtalan cuki plüss állatot lehetett kapni. A plüss játékok különböző kategóriákba voltak sorolva, így könnyedén megtaláltam, amire szükségem van: egy plüss rókát.

A plüss játék nagyon élethű volt, a gyönyörű vörös bundája és a lompos farka megtévesztésig hasonlított az igaziéra. A képen is látszott, hogy a kis róka finom tapintású, puha plüss anyagból készült. Livi így biztosan nagy kedvvel fogja simogatni. Engem egyből rabul ejtettek az aranyos plüss játék gombszemei és ártatlan tekintete, azonnal meg is mutattam a férjemnek. Neki is tetszett, úgyhogy beleegyezett, hogy rendeljük meg.

Mivel az én ötletem volt, magamra vállaltam a költségeket, amik egyébként meglepően alacsonyak voltak a mai plüss-árakhoz képest. Kiválasztottam a házhozszállítás opciót, hiszen nem lenne időm még a csomagpontra sem elmenni. A terméket Barionon keresztül fizettem ki bankkártyával. A visszaigazoló e-mailben az állt, hogy a plüss játékot 2 munkanap múlva szállítják ki.

Valóban így is lett, két nap múlva már át is vettük a cuki plüss rókát. Livi repesett az örömtől, amikor a kezében tarthatta a kis rókát, nagyon tetszett neki. Igaz, egy valódi rókának jobban örült volna, de biztosított minket, hogy valódi, élő rókaként fogja nevelni. A plüss valóban nagyon puha és bársonyos tapintású, így Livi szívesen alszik vele.

Pár héttel később bejelentették az óvodában, hogy a csoportosan elmennek az állatkertbe. Livi majd’ kiugrott a bőréből, hogy ismét láthatja kedvenc állatait. Megengedtem neki, hogy magával vigye a plüss rókáját, azzal a feltétellel, hogy nagyon vigyáz rá, mert meg akarta őt mutatni eleven társainak. Hazaérve ömlött belőle a mondóka, buzgón mesélte, hogy a rókák egytől egyig megszagolták a plüss játékát és a kis rókája hamar összebarátkozott a többivel. Örülök, hogy rátaláltam erre a webshopra és a plüss rókával ekkora örömet szereztem a lányomnak.