Szeretem, ha szól a zene körülöttem

girl-318577_1280Elég sokat vagyok itthon egyedül. A párom sofőrként dolgozik, így keveset van itthon. Ha nem dolgozom, és itthon vagyok, elég nagy a csend. Nem szeretem, a csendet, az olyan lehangoló. Persze, vannak kivételek, de ezek erősítik a szabályt ugye bár?. Te szereted a csendet?

A zene, és a hatásai

Sokan még nem is gondoltak bele, hogy milyen hatásai vannak szervezetünkre, lelkünkre munkánkra, vagy akár a hangulatunkra is. De lássuk csak sorban őket.

Szervezeti, lelki hatása. Gondoltad volna? De egy egészen egyszerű példát felhozva, lássuk, a szerelmet. Ha szerelmesek vagyunk, mindjárt lesz egy zene, amit valamiért, emlék, jókedv, valamilyen kötődés miatt, a magunkévá szeretnénk tenni. Ez lesz a mi zenénk!

A munkai hatás. Nagyon észrevehető. Egy kis üzemben dolgozom. Elég rabszódikus a munka, és egyhangú. Hála isten, a főnök megengedte, hogy egy rádiót bevigyünk, így az szólhat mellettünk. Ha valami pörgős zene szól, olyat amit mi is szeretünk, még énekelni is szoktunk, a csajokkal. De ha valami lassabb, ismeretlenebb zene szól, és mondjuk, kora délután van, akkor minden lelassul, olyan mintha megállna az idő körülöttünk. Lehangoltabb leszek. Vannak olyan depressziós, lehúzós zenék, amik ha véletlen fáradtabb időszakban találnak minket, egyből rá is hangolódunk, és lehúzza a kedvünket.

A szürke borús napokon, a hangulatunk is sokkal másabb, kedvetlenebb, rosszabb. Nem szeretem, amikor nincs fény. Az emberek többsége, ha megfigyeljük tél elején, még jókedvű, még örül is a hidegnek, a hónak, de ahogyan nyúlnak az éjszakák, a sötét, a kedvünket is úgy kezdjük elveszíteni. Egyre jobban vágyunk a napfényre, napsütésre, és annak a pozitív erejére.

Rádió, vagy tévé

Napközben jobban szeretem a rádiót hallgatni, de ahogy eljön az este, úgy inkább szeretem a tévét nézni, vagy hallgatni. Hogy miért? Sokkal megnyugtatóbb estére. Sőt általában, azon is alszom el. Beállítom időzítőre, és magától kikapcsol.

A reklámok! Na azokat ki sem állhatom. Tudom, hogy szükség van rájuk, mert ebből élnek a tévék, rádiók, és ezek miatt tudnak új filmeket vásárolni, de nagyon gyűlölöm, a tíz perces reklámokat. Sok esetben, a reklám alatt el is alszom.

Már nem csak a tévé, és a rádió, hanem az internet is reklámoz dolgokat. Persze, ezeken felül is számos lehetőség van, magunk, cégünk megismertetésére.

Mindenki reklámozza magát! Legyen az egy egyszerű ábécé, vagy üzlet lánc, motoros bolt.

Mindenki igyekszik, a maga módján odacsábítani, a leendő vásárlókat magukhoz. A motoros bolt akár, egy akciós bukósisakok reklámmal, sok mindenkit oda csábíthat.

Persze nem csak az eladó nyer a bolton, hanem mi magunk is, hiszen olcsóbban vásárolhatjuk meg azt, amit szeretnénk.

 

Mindent egybe vetve, mindennek hatása van ránk. A zenének, még a filmeknek is. Hiszen, a filmek, sokszor elrepítenek bennünket, az álmok világába, és olyan dolgokon gondolkodunk el, amiken a valóságban nem, és ki sem mondanánk hangosan.