Szól a rádió…

sound-studio-407216_1280Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én szeretem, ha szól a zene mellettem. Ha itthon vagyok, és főzök, akkor rendszerint hallgatom a rádiós csatornák műsorát.

 

A reggeli dugó

A reggeli dugók legjobb része, hogy rádiót hallgathatok. Mindegy, hogy mikor indulok útnak, nincs olyan nap, hogy ne kellene várakoznom.

Mostanság már azon vagyok, hogy időközönként megpróbálom azt,  hogy elviszem a gyerekeket gyorsan reggel oviba, és iskolába, kimegyek a vasútállomásra, és otthagyom az autót, én pedig vonattal megyek tovább. Persze, ez a megoldás is igyekszik megdőlni, mert rendszerint 10 és 30 perc között késnek a vonatok, amit nem lehet kiszámítani. Még jó, hogy a főnököm egyben, a legjobb barátnőm, így nem veszi zokon, ha néha kések 10 vagy 15 percet.

Na de visszatérve, a zenére, a vonaton is szól ám! Egy teljesen egyszerű, és mindennapi megoldással, egy bluetooth segítségével.

Te is szeretsz rádiót hallgatni?

Változatos rádió műsorok

A reggeli beszélgetős, telefonálgatós vicces műsorért egyenesen odáig vagyok. Csípem, mikor felhívnak valakit, kérésre valami abszurd butasággal kapcsolatban.

Sokszor azon kapom magamat, hogy magamban kuncogok a vonaton. Volt már rá példa, hogy furán néztek rám, mint akinek valami baja van, és éppen magában nevet. Pedig tényleg viccesek, amiket mondanak.

A délutáni sziesztás műsor is nagyon jó.

El sem tudom képzelni, hogy ne szóljon mellettem zene, vagy valamilyen műsor.

Sokkal jobbnak találom a változatos műsorokat, mint ha betennék egy cd-t és azt hallgatnám egyfolytában.

Mondanom sem kell, hogy a reklámokat utálom. Igaz, nem annyira, mint a tévében. Mondjuk, sokat nem nézem így sem, mert mire hazaérek, a gyerekek, az itthoni teendők, és este már nincs kedvem odaülni, inkább olvasok 1 vagy 2 oldalt, aztán már alszok is. Ha véletlen hétvégén nézünk valamit, mindig eszembe jut, még jó hogy nem nézem sűrűbben a tévét, mert biztosan agyvérzést kapnék, a sok reklámtól, ami a filmek között van.

Persze, sokszor érdekes dolgokat is hallok a rádióban.

Mivel hétköznap nem igazán van időm főzni, így vagy rendelünk valami ebédet, vagy pedig elmegyünk gyorsan megebédelni A délelőtt folyamán, jóval az ebédidő előtt, talán 10 óra környékétől, folyamatosan hirdetik, hogy hol, mi a menü. Így könnyen ki tudjuk választani, hogy melyik a szimpatikus arra a napra. Ezt például hasznos reklámnak tartok.

De szoktak hirdetni állásokat is, vagy csak bemondanak párat, és a weboldalt ahol meg lehet nézni őket.

Ezt a weboldalt is, az egyik rádió reklámozta, ide kattintva megtudod, milyen ausztriai állásokat hirdettek.

 

Szerintem sokszor érdemesebb a rádiót hallgatni, mert érdekesebb, és a környezetünkkel közvetlenebb információkat tudhatunk meg, mint a tévéből.