Van, hogy a rádióban is hallunk hasznos témákról – így készítsük fel kocsinkat a hideg időre

A média mindenhol jelen van az életünkben, és így vagy úgy, valamilyen formában nap, mint nap találkozunk vele. A tömegtájékoztatás elsődleges formája napjainkban az internet, a televízió és a rádió. Ezek közül szerintem a rádió az, ami minden generációhoz eljut, bár már az idősebbek is egyre inkább használják az internetet, de például ha a nagyszüleimből indulok ki, ők még mindig leginkább a tévéből és a rádióból, esetleg újságokból tájékozódnak.

Rádiót szerintem legtöbben az autóban használunk, illetve esetleg munka közben az irodában, hogy kicsit elviselhetőbbé tegyük a légkört és a számítógép zúgását elnyomja valami. A budapesti közlekedésre különösen jellemzőek a dugók a reggeli és délutáni órákban, valljuk be, ilyenkor életmentő a rádióhallgatás, ami kicsit elvonja a figyelmünket arról, hogy még mennyi időt fogunk araszolni a haza vezető úton, és ezáltal kicsit gyorsabban megy az idő.

A rádióban is sok értelmetlen dolgot hall az ember, vannak abszolút semmitmondó műsorok és persze ott is tömérdek reklámmal bombáznak minket. Vannak azonban néha meglepően jó és hasznos témák, amiket boncolgatnak. Egyik reggel pont a kocsikról volt szó benne, mivel közeledik a rossz idő, meghívtak egy szakértőt, aki felhívta a figyelmet, hogy bizony az autót is fel kell készíteni az évszak váltásra, különös tekintettel, ha a tél beköszönt, és ez korántsem merül ki a gumiabroncs lecserélésében.

Nagyon fontos ellenőrizni az olajszintet, ha szükséges le kell cserélni, illetve után kell tölteni, persze arra figyelni kell, hogy az előző olajjal megegyezővel történjen az utántöltés. Mivel a férjem autószerelő, így emiatt nem kell, hogy főjön a fejem, mert a kocsim abszolút jó kezekben van. Ő kifejezetten Castrol párti, de nem csak, ha motorolajról van szó. A Castrol termékei között szerepel a váltóolaj, éppúgy manuális, mind pedig automata váltókhoz, valamint fékfolyadék és még számos termék. A különböző kenő-és adalékanyagok beszerzését az interneten szokta intézni, az általam linket oldalon. Azért szereti, mert mindent megtalál egy helyen, és ami különösen jó, hogy nem személygépkocsikhoz, hanem motorkerékpárokhoz, vízi járművekhez szükséges termékeket is forgalmaznak, emellett kerti gépekhez való, sőt mezőgazdasági olajakat is megtalálhatunk.

Persze a kocsi karbantartása nem kizárólag a kenőanyagokhoz kapcsolódik, fontos a különböző szűrők, úgy, mint az olajszűrő, vagy pollenszűrő cseréje is meghatározott időközönként. Ezekből is találunk az oldalon, ahol még segítséget is nyújtanak a megfelelő szűrő kiválasztásában. A légszűrőre is érdemes odafigyelni, mert ez lehet oka például megnövekedett fogyasztásnak is. Persze a legfontosabb, hogy az autónk biztonságosan működjön, de ha már ez meg van, akkor az se árt, ha esztétikailag is rendben van. Az ápoláshoz szükséges legkülönbözőbb termékeket is szintén megtaláljuk, amivel kívül-belül tisztán tarthatjuk a kocsit. Viaszos és fényező samponok, autóápoló szivacsok, mikro szálas törlőkendők, ezek mind rendelhetők a web shopban. Érdemes időnként ellátogatni, mert mindig vannak akciók, de nem csak interneten rendelhetünk tőlük, hiszen Budapesten belül három üzlettel is rendelkeznek. Ha mégis interneten adjuk le a rendelésünket, akkor pedig bizonyos összeghatár felett a szállítás ingyenes, de különböző csomagátvevő helyeken is átvehetjük a megrendelt portékát.

Mivel vészesen közeledik az ősz, ajánlom én is mindenki figyelmébe, hogy készítse fel a kocsiját rá időben, ha zökkenőmentesen szeretne közlekedni. Gondoljunk tehát a különböző olajokra (ha a férjemre hallgatnak, válasszák a Castrolt), na és persze ne feledkezzünk meg a hűtőfolyadékról sem, és nem árt, ha az ablakmosó folyadékot is lecseréljük a téli verzióra, ugyanis több, mint kellemetlen, ha az előttünk haladó autóról a szélvédőnkre felcsapódott latyakot nem tudjuk letakarítani.