Vitaminszedésre adtam a fejem egy interjúnak köszönhetően

Már meséltem róla korábban, hogy egy budapesti rádió kívánságműsorának vagyok a vezetője. Imádom a munkámat, mert miközben a rádióban jön, megy az ember, annyi érdekes témával találkozik, és olyan sok mindenről szerez tudomást, hogy minden nap azt érzi, minőségileg javul az élete.

Így történt ez velem a múltkor is, mikor épp az adásmenetet szerkesztettem, és a kollégám pedig egy interjút készített egy belgyógyász főorvossal a stúdióban. Fél füllel mindig hallgatom az adást, nem szeretek lemaradni semmiről sem, de erről meg aztán kár is lett volna.

A vitaminhiány volt a téma, és az, hogy milyen tüneteket okozhat, ha az ember elszalasztja bevenni ezeket. Elgondolkodtam, hogy mikor is szedtem utoljára vitamint életemben. Arra emlékszem, hogy gyerekkoromban anyukám szedette velem a C vitamint, és utáltam már akkor is, mert savanyú íze volt, de azóta nem emlékszem, hogy bármikor is szedtem volna bármelyiket.

Nem hittem volna, hogy ez fontos lehet, de ha jobban belegondolok, mivel is vinném be máshogyan. Hiszen a táplálkozásom az életvitelemből adódóan legtöbbször korlátozódik szendvicsre, meg pogácsára, amit a büfében vásárolok meg ráadásul, szóval nem dúskál még zöldségekben sem.

Figyeltem a tüneteket, amiket felsorolt, és bár nem vagyok nagy hipochonder, felfedezni véltem magamon majdnem mindegyiket. Már majdnem pánikba estem, hogy teljesen kiürültek a vitamin raktáraim, mikor is feljött témaként, hogy lehet kapni vitamin komplexeket, amikben koncentráltan vannak benne a szükséges vitaminok, szükséges mennyiségben.

Rá is kerestem rögtön a neten, hogy milyen formái vannak ennek, és a legbiztatóbbnak számomra az Eurovit Multilong tűnt. Azt írták, hogy minden van benne, ami kell, és a felszívódása is folyamatos, szóval nem kap sokkot az ember szervezete, de minden felszívódik szépen sorjában. És nem is kell érte rohangálni, mert meg lehet rendelni a neten, és ki is hozzák címre.

Nem késlekedtem, és megrendeltem a vitaminomat, és komolyan mondom, hogy alig várom, hogy szedhessem. Nem kívánok mást, csak hogy megmaradjon sokáig az egészségem. Az utóbbi időben sokat voltam kórházban sajnos, persze nem nekem volt bajom, hanem hozzátartozóimnak és szeretteimnek, nem, mint ha az jobb lenne. De szerencsére már mindenki jól van és elmúlt a baja, leszámítva a sokkot, amit az egészségügy állapotából kifolyólag átéltünk. Egyszerűen félelmetes, mi van a kórházakban, orvosi rendelőkben, és a legrosszabb rémálmom, hogy bekerülök valamiért. Ha csak egy minimálisan is, de csökkentem a kockázatot azzal, hogy szedem a vitamin komplexet, már megérte.

Szóval most nagyon várom, hogy megérkezzen, és szedhessem. Állítólag egy nap, és kihozzák. És ha nekem beválik, és egy kis mértékben is javul a közérzetem, ráveszem a teljes családot, hogy szedje.