Ontják magukból a kéjgázt és a metánt az óceáni kagylók és férgek | Az online férfimagazin

Zold fereg. Fontos dolgok

10 GYILKOS PARAZITA, amikhez képest a horrorfilmek gyerekmesék

Ontják magukból a kéjgázt és a metánt az óceáni kagylók és férgek player. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

féreg féregtabletta fereg puffadas

Ezentúl másképp nézünk a soksertéjűekre! Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt, metánt és kéjgázt bocsátanak ki az óceánok fenekén élő kagylók és férgek a beleikben lévő baktériumok révén — figyelmeztetnek a Cardiffi és a Stockholmi Egyetem kutatói.

hogyan kell kezelni a parazitákat jó helmint készítmények

A vízbe kerülő metán idővel a légkörbe jut, és bár a metánmolekulák élettartama az atmoszférában kétszer olyan rövid, mint a szintén klímakárosító szén-dioxidé, a metán huszonnyolcszor több hőt termel a napsugárzás révén, és ezáltal jóval erősebben melegíti fel a légkört. A kutatók a Balti-tenger mélyéről begyűjtött üledékmintákban talált — a soksertéjűek osztályába tartozó — férgeket és kagylókat elemezték.

enterobiosis fájdalom Helmint gyógyszerek kezelésre

Megnézték, milyen mértékben járulnak hozzá közvetlen és közvetett módon az óceánban zajló metán- és kéjgáz-termeléshez. Az eredmények szerint a kagylókat és férgeket tartalmazó üledékekből nyolcszor több metán szabadul fel, mint az ezektől mentes üledékekből. A szakemberek zold fereg szerint a tengeri teremtmények metánkibocsátása nagyjából 20 ezer tejelő tehénével lehet egyenlő.

féregfertőzéseket okozhat

Forrás: Phys.