Növényvédelem

Helminthosporium turcium

helminthosporium turcium

Galériák A kórokozóról Gyakori, de kis jelentőséggel bíró kórokozó. Látványos tüneteket okoz a leveleken. Azokon a területeken, ahol nem öntöznek, csak ősszel jelentkezik, de terméskiesést ilyenkor is csak ritkán okoz.

termeszetes féreghajto ember pinworm kötőhártyagyulladás

Fejlődési ciklusa: A betegség micéliummal telel a növényi maradványokban. Vetőmagokkal nem terjed. A vegetációs időszakban a kórokozó spórákkal konídiumokkal szaporodik, melyek nagy tömegben képződnek a növény felületén.

  • Giardia parasite diarrhea
  • Kukorica LEVÉLBETEGSÉGEK | DEKALB ®
  • Férgek gyógyszerek gyermekek számára

A konídiumok szél, eső, rovarok segítségével terjednek. Telelés: a kukorica szármaradékon, akár spórák vagy gombafonalak micélium formájában.

  • Crop Science | Magyarország - Kórokozók
  • A kukorica védelme A kukorica betegségei Az elvetett magvak és a fejlődő csíranövények penészedését és rothadását különböző kórokozók Fusarium spp.
  • Azóta több szerző sporadikus előfordulásáról számolt be az ország különböző részeiről.
  • Parazita gyógyszer vélemények
  • Helminthosporium oryzae arroz

Terjedés: nyár elején a hômérséklet emelkedésével a talaj felszínén levô kukorica szármaradványokon a termôtestekbôl kiszabaduló spórák a szél útján, vagy esôvel fröccsenô víz jutnak a kukorica levelére. Képes megfertôzni a kukoricát bármely fejlôdési szakaszban. Magas páratartalom mellett, az alsó leveleken található foltok belsejében sötétszürkés spórák képzôdnek, amelyek a szél helminthosporium turcium esô felverôdés útján a felsô levelekre, vagy más növényekre jutnak.

Hajlamosító körülmények: mérsékelt hômérséklet °Cpárás, nedves körülmények, monokultúra, minimális talajmûvelés több szármaradvány.

Tizón y Roya del Maíz Prevención y Control en el Huerto Casero

Kártétel tünetei Az elsô tünetek általában a vegetáció második felében tûnnek fel erôs harmat vagy többórás levélnedvesség borítás után. Kedvezô feltételek mellett, a lappangási idô nyolc-tizenkét napig tart.

hogyan lehet megszabadulni a férgektől egy kisgyermeken

Elôször az alsó leveleken cm hosszú, középen szürkés sárga, vagy világosbarna, szélein sötétebb barna színû szivar alakú foltok jelennek meg. Az helminthosporium turcium állomány perzseltnek tûnik, az ôszi korai fagyok által okozott tünethez hasonlít.

Védekezés Szükséges a fertőzött növényi maradványok megsemmisítése, mély helminthosporium turcium.

helminthosporium turcium

Bayer termékek.