Bélféreg – Hogyan szabaduljunk meg tőle?

Nyul feregtelenitese

Tartalom

Nyul parzas

Más állatfaj Nyuszim van A nyuszik könnyen fertőződnek meg különféle állatok bolháival. A lakásban tartott nyulak rendszerint a velük együtt élő kutyáktól és macskáktól fertőződnek meg.

tanácsot adhat a férgek gyógyítására gyermekek számára

A nyuszik könnyen fertőződnek meg különféle állatok bolháival. A kertben tartott nyulak akár a sünök bolháit is magukra szedhetik.

Általános tudnivalók: A nyulak átlagosan 6—13 évig élő, lagomorf állatok, ami azt jelenti, hogy fogaik egész életükben folyamatosan nőnek.

Ezért ha bármelyik kedvencünkön a bolhásság tüneteit tapasztaljuk, valamennyi együtt tartott állatot, így a nyuszit is célszerű lekezelnünk. Ha bárkit is kihagyunk, az visszafertőzheti a többieket. A nyulak bolhátlanítására kevés szer áll rendelkezésünkre.

bébi férgek kezelése hogyan lehet eltávolítani férgek ciszta

Mivel a kutyák és macskák kezelésére szánt hatóanyagok mérgezőek lehetnek a nyuszikra, fontos, hogy csak a kifejezetten nekik készült készítményeket használjuk. Ilyen az Advantage spot-onamely 4 kg alatti és 4kg feletti testsúlyú nyulak kezelésére alkalmas kiszerelésben kapható.

nyul feregtelenitese a férgek gyógyszereinek mellékhatásai

A megfelelő tubus tartalmát egyszerűen a szőr széthajtása után a tarkó bőrére kell cseppenteni. A felszívódás néhány órát vesz, ezalatt a nyuszit lehetőleg ne simogassuk.

vannak e gyermekeik barna férgek?

Az Advantage cseppet állatorvosnál, állatpatikában vagy állateledel üzletekben lehet beszerezni. Mivel a bolhák különböző fejlődési alakjai a nyuszi környezetében, az alomanyagban találhatóak, ezért az állatok kezelése mellett különös figyelmet kell fordítanunk a ketrec egyidejű alapos fertőtlenítésére is. Enélkül az újrafertőződés elkerülhetetlen!

helmint formák

A szúnyogok nyul feregtelenitese nyulak súlyos, többnyire halálos kimenetelű megbetegedését okozó kórokozók terjesztésében játszanak szerepet. Ez a betegség a myxomatózis.

nyul feregtelenitese milyen vörös helmint

A fertőződés a szúnyogok aktivitási nyul feregtelenitese tavasztól őszig bármikor bekövetkezhet. Védőoltással lehet védekezni ellene, amelyet a vakcina típusától függően évente vagy félévente meg kell ismételni.