Paraszt Horvát, fordítás, példamondattal, Szótár Magyar-Horvát

Paraszt parazita

Tartalom

  Szex következményekkel - Fokozottan veszélyes a vírussal fertőzött parazita Paraszt parazita különösen gyakori, szexuális úton átadható parazita még veszélyesebbé válik, amikor maga is vírussal fertőződik, noha benne nem tesz kárt a paraszt parazita - állapították meg amerikai kutatók.

  A bostoni Harvard Egyetem és a Brigham Kórház kutatói a trichomoniázist okozó ostoros egysejtűt tanulmányozták.

  paraszt parazita les hyperparasites

  A trichomoniázis gyakoribb, mint az paraszt parazita bakteriális szexuális úton átadható betegség együttesen, évente világszerte mintegy millió férfit és nőt érint. Becslések szerint a nők 20 százaléka átesik ezen a fertőzésen. A parazitával megfertőződött emberek esendőbbé válnak más nemi úton átadható betegségekre is, maga a trichomoniázis pedig gyakran okoz a szövődményeként jelentkező gyulladás miatt a későbbiekben vetélést, koraszülést vagy terméketlenséget.

  woher kommen giardien bei katzen férgek kiválasztására szolgáló gyógyszer

  Raina Fichorova, a Harvard immunobiológusa csoportjával a parazita vírusfertőzését tanulmányozta. Kiderült, hogy a paraziták 80 százaléka fertőzött egy vírussal, amelyet egyszerűen trichomonasvírusnak neveznek. Úgy tűnik, hogy a vírus magának a parazitának nem árt, ám mint a vizsgálatok megmutatták, a vírussal fertőzött parazita fertőzése veszélyesebb az emberek számára.

  hogyan lehet meghatározni a kerekférgeket a testben

  Humán sejtkultúrákon, laboratóriumban vizsgálva a vírusos és nem vírusos parazita hatását kiderült, hogy ha magát a parazitát el is pusztítják például a metronidazol nevű antibiotikummal, az általa kibocsátott vírusok gyulladást keltenek a sejtekben.

  Maga a vírus nem árt az embernek, ám közvetíti a parazita gyulladáskeltő hatását, ezért a vírussal fertőzött parazita nagyobb veszélyt jelent. Ez a gyulladás magyarázza azt is, hogy paraszt parazita parazita miért teszi esendőbbé az embereket más szexuális úton átadható betegségekkel szemben.

  helminthic betegségek megelőzése