Keresés űrlap

Pinworm élőhely. A talaj mint élőhely | Enfo

A kifejlett szentjánosbogarak életében a fénykibocsátás biolumineszcencia a hím és a nőstény egymásra találásának eszköze. A fény a luciferin nevű szerves vegyület benzotiazol-származék oxidációja közben keletkezik: a folyamatot a luciferáz nevű enzim katalizálja.

Rendszertani besorolása[ szerkesztés ] Korábban ezt az élőlényt a Pogonophora és Vestimentifera törzsekbe sorolták. A Riftia pachyptila közeli rokonságban áll az árapály térségben élő mészcsőférgekkel Serpulidaemint például a sima mészcsőféreggel Protula tubularia. Előfordulása[ szerkesztés ] A Riftia pachyptila a Csendes-óceán keleti részén található meg, több mint 1,6 kilométer mélységben.

A hidrotermális kürtők közelében él. Jól tűri a magas kén-hidrogén szintet.

Tartalomjegyzék

Megjelenése és anyagcseréje[ szerkesztés ] Egy meleg vizű forrás közelében Ez az óriási csőféreg akár 2,4  méter hosszúra is megnőhet. Ezekkel szedi fel a számára létszükséges kén-hidrogéntszén-dioxidotoxigéntstb.

Glow Worm alagút - túrázás Frissítve:

A Riftia pachyptilának nemigen van ragadozójamivel ebben a mélységben csak kevés olyan állat van, amely meg tudná támadni. Ha veszély éri, akkor behúzódik a védelmet nyújtó csőbe. Az állat szimbiózisban él néhány baktérium-fajjal.

Pin worm enterobious vermicularis of appendix. In a patient presenting with acute appendicitis...

A baktériumok a csőféreg speciális szerveiben élnek és feldolgozzák az anyagokat, amelyeket pinworm élőhely féreg szívott fel; cserébe szerves molekulákat szolgáltatnak a gazdaállatnak. A Riftia pachyptilában olyan sok baktérium élhet, hogy az élőlény testtömegének a felét azok alkotják.

Ezt a fajta jelenséget kemoszintézisnek nevezünk, és először Colleen Cavanaugh fedezte fel, miközben még érettségiző diáklány volt.

pinworm élőhely

A legtöbb faj esetében ez lehetetlen. Az úgynevezett kemoszintézis során a baktériumok a nitrátból ammónium ionokat állítanak elő, amelyekből később aminosavakat készítenek. Ezeket az aminosavakat aztán áteresztik a pinworm élőhely. Ma még nem ismert, hogy pinworm élőhely Riftia pachyptila hogyan tűri meg ezt a magas nitrát szintet a vérében.

Riftia pachyptila

Növekedése[ szerkesztés ] A Riftia pachyptila az egyik leggyorsabban növő és fejlődő tengeri gerinctelen. Már megfigyelték, amint egy új élőhelyen új Riftia pachyptila telep jött létre.

pinworm élőhely

Két év sem kellett, és a lárvák 1,5 méteresre megnőttek és ivarérettek lettek. Ennél hosszabb életű férgeket is felfedeztek már. Azután a hímek csoportosan hímivarsejteket eresztenek ki, amelyek a peték után úsznak, megtermékenyítve azokat.

Elterjedése, élőhelye[ szerkesztés ] Ma már az egész világon elterjedt; az ember a méhészkedéssel hurcolta szét, ugyanis a hernyói a méhkaptárakban a lépet eszik. Hazánkban is mindenhol megtalálható.

Miután a petéből kikelt a lárvaa tengerfenekére úszik, megtapadva egy kövön vagy sziklán. Science— DOI : PMID ISSN Michael Hogan.

pinworm élőhely

Encyclopedia of Earth, eds. Jorgensen and C.

pinworm élőhely